Zwitserse Week 2022

De Zwitserse Week in Bemmel is een ieder jaar terugkerend muzikaal cultureel gebeuren wat altijd in de 3e week in juli plaats vindt. In deze week is een Zwitsers muziekkorps te gast in Bemmel die gelijktijdig wordt gehouden met de Internationale 4-daagse afstandsmarsen van Nijmegen.

Door de Nijmeegse Vierdaagse en de contacten met de Zwitserse militairen is de Zwitserse Week Bemmel ontstaan. De muzikale hoogtepunten vinden plaats in Bemmel en Nijmegen. Met recht kan dan ook gesproken worden van een muzikale feestweek. Ieder jaar komt er een ander muziekkorps uit het Duitssprekende deel van Zwitserland naar Bemmel. De muzikanten worden zoveel mogelijk bij gastfamilies in de gemeente Lingewaard ondergebracht. Welk muziekkorps naar Bemmel komt wordt geregeld door de 'Kreiscommandant Oberst Notz (3280 Murten)'.

Uiteraard gaat dit in overleg met de Stichting Zwitserse Week Bemmel. Natuurlijk kunt U zich opgeven als gastgezin om in de Zwitserse Week muzikanten onderdak te verlenen. Indien U meer informatie op prijs stelt en/of vragen hebt vernemen we dit graag.

Dit jaar (2022) komt 'Feldmusik Jona' ons bezoeken. Voor andere jaren kunt U onze pagina 'Bezoekende Korpsen' bezoeken.

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.