2014

Zaterdag 12 juli

Op zaterdag 12 juli arriveren de muziekanten van Korpsmusik der kantonspolizei Zürich bij de Schaapskooi in Bemmel. Het muziekgezelschap komt met ongeveer 70 personen naar Bemmel om het Vierdaagse festijn mee te maken. De muzikale leiding berust bij dirigent Peter Bosshard. Zoals gebruikelijk worden alle muzikanten zoveel mogelijk bij gastfamilies ondergebracht. De Stichting Zwitserse week dankt de gastgezinnen van de gemeente Lingewaard, het gemeente­bestuur en sponsors, die dit groot muzikaal gebeuren weer mogelijk maken.

Zondag 13 juli

Deze dag worden de muzikanten op een boot ontvangen en maken een tocht. Tijdens deze tocht worden de andere gasten getrakteerd op een optreden. Voor meer informatie kunt U de volgende website bezoeken: http://www.rederijwitjes.nl/rondvaart-op-de-rijn.html 

Voor deelname/toegangskaarten aan deze tocht kunt U contact opnemen met 'Rederij Witjes', telefoonnummer 0316 54 05 54 of een mail sturen aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp 'Boottocht Zwitserse Week Bemmel 13 juli'.

Graaf van Bylandt

Maandag 14 juli

Met het muziekgezelschap bezoeken we het kasteel in Doornenburg. De Burgermeester van de Gemeente Lingewaard ontvangt ons op het kasteel. In de middag reizen we via de 'Landwinkel De Woerdt' in Ressen naar het militaire kamp Heumensoord in Nijmegen.

Dinsdag 15 juli

In de vroege ochtenduren vindt de traditionele doorkomst van de wandelaars door de gemeente Lingewaard plaats. Op verschillende plaatsen langs het parcours worden de wandelaars door de plaatselijke muziekorkesten van de gemeente muzikaal ondersteunt. De Zwitsers spelen bij 'Het Wapen van Bemmel' nonstop marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers.
In de avond spelen de muziekanten van Korpsmusik der Kantonspolizei Zürich in het militaire kamp op Heumensoord.

Woensdag 16 juli

In de ochtend wordt er geoefend in de grote kerk in Bemmel, voor het grote concert later deze dag.

In de middag verzorgen de Zwitsers een serenade bij het 'Verzorgingshuis Liduina' in Bemmel.

's Avonds vindt er een groots galaconcert plaats in de Rooms Katolieke kerk van de Donatusparochie Bemmel door Korpsmusik der Kantonspolizei Zürich. De kerk is om 19.30 uur open en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit concert danken de Zwitsers de bevolking van Lingewaard voor hun gastvrijheid. 

Donderdag 17 juli

Logo Gemeente Lingewaard

Korpsmusik der Kantonspolizei Zürich neemt samen met de Zwitserse militairen om 11.00 uur deel aan een traditioneel eerbetoon met kranslegging op de Canadese begraafplaatste Groesbeek.

Vrijdag 18 juli

In de ochtend is het vertrek naar Nijmegen. Aan de rand van Nijmegen, zo'n 6 a 7 kilometer voor de finish verzamelen allerlei korpsen uit allerlei landen zich om met de eigen militairen de laatste kilometers te lopen. De Zwitserse militairen lopen vanaf 15:50 uur richting 'Via Gladiola'. Uiteraard worden de laatste kilometers met muziek begeleid. Op 'Via Gladiola' is dit een uitbundig feest.

Zaterdag 19 juli

Afscheid van de muzikanten uit Zürich.