2015

Zaterdag 18 juli

Op zaterdag 18 juli arriveren de muziekanten van 'Musik Gesellschaft Niedergosgen' bij de Schaapskooi in Bemmel. Het muziekgezelschap komt met een kleine 70 personen naar Bemmel om de Zwitserse militaieren muziekaal te ondersteunen tijdens de Vierdaagse. De muzikale leiding berust bij dirigent Christoph Oeschger. Zoals gebruikelijk wordt getracht de muzikanten zoveel mogelijk bij gastfamilies onderte brengen. De Stichting Zwitserse Week Bemmel dankt de gastgezinnen van de gemeente Lingewaard, het gemeente¬≠bestuur en sponsors, die dit groot muzikaal gebeuren weer mogelijk maken.

Zondag 19 juli

Deze dag gaan de muzikanten deelnemen aan het 'Leemkuulers Kappellen Festival' op het kerkplein in Bemmel. In de middag geven enkele korpsen en muziekbands om en om optredens om de gasten te vermaken.

Maandag 20 juli

De muzikanten van 'Musik Gesellschaft Niedergosgen' worden door de burgemeester van Lingewaard Mevr. Schuurmans officieel ontvangen op het kasteel in Doornenburg.

Dinsdag 21 juli

De Zwitsers spelen tegenover 'Het Wapen van Bemmel' nonstop marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers.
In de middag spelen de muziekanten van 'Niedergosgen' in het militaire kamp op Heumensoord tijdens het binnenkomen van de militairen uit alle landen.

Woensdag 22 juli

In de ochtend wordt er geoefend in de kerk in Haalderen (Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten), voor het grote concert later deze dag.

In de middag verzorgen de Zwitsers een serenade bij het 'Verzorgingshuis Liduina' in Bemmel.

's Avonds vindt er een groots galaconcert plaats in de kerk in Haalderen door 'Musik Gesellschaft Niedergosgen'. De kerk is om 19.00 uur open en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit concert danken de Zwitsers de bevolking van Lingewaard voor hun gastvrijheid.

Het concert wordt dit jaar gehouden in de kerk in Haalderen en begint om 19:30 uur, een half uur eerder dan gebruikelijk.

Donderdag 23 juli

Logo Gemeente Lingewaard

'Musik Gesellschaft Niedergosgen' neemt samen met de Zwitserse militairen deel aan een traditioneel eerbetoon met kranslegging op de Canadese begraafplaats te Groesbeek.

Vrijdag 24 juli

De Zwitsers spelen op de markt in Grave nonstop marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers. Na het passeren van de lopers vertrekken zij richting Nijmegen waar de muzikanten de laatste kilometers meemarcheren met de Zwitserse militairen. 

Zaterdag 25 juli

Afscheid van de muzikanten uit 'Niedergosgen'.

niedergosgen 2013