2016

Zaterdag 16 juli

Op zaterdag 16 juli arriveren de muziekanten van 'Spiel Berner Oberland' bij de Schaapskooi in Bemmel. Het muziekgezelschap komt met zo'n 70 personen naar Bemmel om de Zwitserse militairen muziekaal te ondersteunen tijdens de 100e Vierdaagse. De muzikale leiding berust bij dirigent Jacob Leuenberger. Zoals gebruikelijk wordt getracht de muzikanten zoveel mogelijk bij gastfamilies onder te brengen. De Stichting Zwitserse Week Bemmel dankt de gastgezinnen van de gemeente Lingewaard, het gemeente¬≠bestuur en sponsors, die dit groot muzikaal gebeuren weer mogelijk maken.

Zondag 17 juli

Deze dag gaan de muzikanten deelnemen aan het 'Leemkuulers Kappellen Festival' op het kerkplein in Bemmel. In de middag geven enkele korpsen en muziekbands om en om optredens om de gasten te vermaken. In de middag nemen we deel aan de openingsparade over de brug in Nijmegen.

Maandag 18 juli

De muzikanten van 'Spiel Berner Oberland' worden door de burgemeester van Lingewaard Mevr. Schuurmans officieel ontvangen op het kasteel in Doornenburg.

Dinsdag 19 juli

Let op: De speellocatie van de muzikanten in Bemmel is gewijzigd !!

De Zwitsers spelen dit jaar op het grasveld bij 'Kasteel de Kinkelenburg'. Er wordt een tent geplaatst samen met de tent van de 'Gemeente Lingewaard'. De muzikanten spelen nonstop marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers. In de middag spelen de muzikanten van omgeving 'Matten/Interlaken' in het militaire kamp op Heumensoord tijdens het binnenkomen van de militairen uit alle landen.

Woensdag 20 juli

In de ochtend wordt er geoefend in de kerk in Haalderen (Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten), voor het grote concert later deze dag.

In de middag verzorgen de Zwitsers een serenade bij het 'Verzorgingshuis Liduina' in Bemmel.

's Avonds vindt er een groots galaconcert plaats in de kerk in Haalderen door 'Spiel Berger Oberland'. De kerk is om 19.00 uur open en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit concert danken de Zwitsers de bevolking van Lingewaard voor hun gastvrijheid.

Het concert wordt gehouden in de kerk in Haalderen en begint om 19:30 uur.

Donderdag 21 juli

Logo Gemeente Lingewaard

'Spiel Berner Oberland' neemt samen met de Zwitserse militairen deel aan een traditioneel eerbetoon met kranslegging op de Canadese begraafplaats te Groesbeek.

Vrijdag 22 juli

De Zwitsers spelen op de markt in Grave nonstop marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers. Na het passeren van de lopers vertrekken zij richting Nijmegen waar de muzikanten de laatste kilometers meemarcheren met de Zwitserse militairen. 

Zaterdag 23 juli

Afscheid van de muzikanten uit 'Spiel Berner Oberland'.