2018

Zaterdag 14 juli

Op zaterdag 14 juli arriveren de muziekanten van 'Spiel der Kantonspolizei Bern' bij de Schaapskooi in Bemmel. Het muziekgezelschap komt met zo'n 60 personen naar Bemmel om de Zwitserse militairen muziekaal te ondersteunen tijdens de 102e Vierdaagse. De muzikale leiding berust bij dirigent 'nog onbekend'. Zoals gebruikelijk wordt getracht de muzikanten zoveel mogelijk bij gastfamilies onder te brengen. De Stichting Zwitserse Week Bemmel dankt de gastgezinnen van de gemeente Lingewaard, het gemeente¬≠bestuur en sponsors, die dit groot muzikaal gebeuren weer mogelijk maken.

Zondag 15 juli

Deze dag gaan de muzikanten deelnemen aan het 'Leemkuulers Kappellen Festival' op het marktplein in Bemmel. In de middag geven enkele korpsen en muziekbands om en om optredens om de gasten te vermaken. In de middag nemen we deel aan de openingsparade in Nijmegen.

Maandag 16 juli

De muzikanten van 'Spiel der Kantonspolizei Bern' worden door de burgemeester van Lingewaard Mevr. Schuurmans officieel ontvangen op het kasteel in Doornenburg.

Dinsdag 17 juli

De muzikanten spelen nonstop marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers.
De speellokatie is weer in hartje Bemmel. Wij staan met het muziekkorps in de Dorpsstraat, kort bij de Kinkelenburglaan. Klik op de afbeelding hiernaast voor een uitvergroting.

Woensdag 18 juli

In de ochtend wordt er geoefend in de kerk in Haalderen (Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten) voor het grote concert later deze dag.

In de middag verzorgen de Zwitsers een serenade bij het 'Verzorgingshuis Liduina' in Bemmel.

's Avonds vindt er een groots galaconcert plaats in de kerk in Haalderen door 'Spiel der Kantonspolizei Bern'. De kerk is om 19.00 uur open en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit concert danken de Zwitsers de bevolking van Lingewaard voor hun gastvrijheid.

Het concert wordt gehouden in de kerk in Haalderen en begint om 19:30 uur.

Donderdag 19 juli

Logo Gemeente Lingewaard

'Spiel der Kantonspolizei Bern' neemt samen met de Zwitserse militairen deel aan een traditioneel eerbetoon met kranslegging op de Canadese begraafplaats te Groesbeek.

Vrijdag 20 juli

De muzikanten lopen de laatste kilometers mee met de Zwitserse militairen over 'Via Gladiola'. 

Zaterdag 21 juli

Afscheid van de muzikanten uit 'Bern'.