2022

VOORLOPIG PROGRAMMA

Zaterdag 16 juli

Op zaterdag 18 juli arriveren de muziekanten van 'Feldmusik Jona' bij 'De Kooi' in Bemmel. Het muziekgezelschap komt met zo'n 60 personen naar Bemmel om de Zwitserse militairen muzikaal te ondersteunen tijdens de 104e Vierdaagse. De muzikale leiding berust bij dirigent 'Urs Bamert'. Zoals gebruikelijk wordt getracht de muzikanten zoveel mogelijk bij gastfamilies onder te brengen. De Stichting Zwitserse Week Bemmel dankt de gastgezinnen van de gemeente Lingewaard, het gemeente¬≠bestuur en sponsors, die dit groot muzikaal gebeuren weer mogelijk maken.

Zondag 17 juli

Deze dag gaan de muzikanten deelnemen aan het 'Leemkuulers Kappellen Festival' op het marktplein in Bemmel. In de middag geven enkele korpsen en muziekbands om en om optredens om de gasten te vermaken. In de middag nemen we deel aan de openingsparade in Nijmegen.

Maandag 18 juli

De muzikanten van 'Feldmusik Jona' worden door de burgemeester van Lingewaard officieel ontvangen op het kasteel in Doornenburg.

Dinsdag 19 juli

De muzikanten spelen nonstop marsmuziek voor de langs trekkende Vierdaagse lopers.
De speellokatie is weer in hartje Bemmel. Wij staan met het muziekkorps in de Dorpsstraat, kort bij de Kinkelenburglaan.

Woensdag 20 juli

In de ochtend wordt er geoefend in de kerk in Haalderen (Onze Lieve Vrouw van Zeven Smarten) voor het grote concert later deze dag.

In de middag verzorgen de Zwitsers een serenade bij het 'Verzorgingshuis Liduina' in Bemmel.

's Avonds vindt er een groots galaconcert plaats in de kerk in Haalderen door 'Feldmusik Jona'. De kerk is om 19.00 uur open en is voor iedereen gratis toegankelijk. Met dit concert danken de Zwitsers de bevolking van Lingewaard voor hun gastvrijheid.

Het concert wordt gehouden in de kerk in Haalderen en begint om 19:30 uur.

Donderdag 21 juli

Logo Gemeente Lingewaard

'Feldmusik Jona' neemt samen met de Zwitserse militairen deel aan een traditioneel eerbetoon met kranslegging op de Canadese begraafplaats te Groesbeek.

Vrijdag 22 juli

De muzikanten lopen de laatste kilometers mee met de Zwitserse militairen over 'Via Gladiola'. 

Zaterdag 23 juli

Afscheid van de muzikanten uit 'Jona'.